Hoe draagt het zonnepark bij aan de lokale economie?

Energiecoöperatie WPN wil met Zonnepark de Grift niet alleen Nijmegen duurzamer maken, maar ook de lokale economie ondersteunen. Dit doen we op verschillende manieren.

Winst blijft in de regio

Inwoners van Nijmegen en omgeving die investeren in Zonaandelen worden samen eigenaar van Zonnepark de Grift. Als mede-eigenaar deel je straks in de opbrengst van de zonnestroom. Je ontvangt rendement op je inleg. De winst uit het project delen we met elkaar en blijft zo dichtbij huis. Goed voor onszelf en voor onze stad.

Lokaal ontwikkelen

We proberen Zonnepark de Grift zo lokaal mogelijk te ontwikkelen. Daarom werken we samen met (kleine) bedrijven en organisaties uit de stad of buurt.  Dit deden we met Windpark Nijmegen-Betuwe ook al. Zo zijn de windmolens gemaakt door Lagerwey, een fabrikant uit Gelderland. Voor onze zonnepark-campagne maken we gebruik van Nijmeegse fotografen, drukkers en ontwerpers.

Ook werken we aan een nieuw plan om het zonnepark met lokale installateurs te bouwen. Dit biedt kansen voor de werkgelegenheid in de regio.