Hoe draagt het zonnepark bij aan de lokale economie?

Energiecoöperatie WPN wil met Zonnepark de Grift niet alleen Nijmegen duurzamer maken, maar ook de lokale economie ondersteunen. Dit doen we op verschillende manieren.

Winst blijft in de regio

Inwoners van Nijmegen en omgeving die lid worden van Energiecoöperatie WPN kunnen investeren in Zonaandelen en zo samen eigenaar worden van Zonnepark de Grift. Als mede-eigenaar deel je in de opbrengst van de zonnestroom. Je ontvangt rendement op je inleg. De winst uit het project delen we met elkaar en blijft zo dichtbij huis. Goed voor onszelf en voor onze stad.

Lokaal ontwikkelen

We ontwikkelen Zonnepark de Grift zo lokaal mogelijk. Daarom werken we samen met (kleine) bedrijven en organisaties uit de stad of buurt. Dit deden we met Windpark Nijmegen-Betuwe ook al. Zo zijn de windmolens gemaakt door Lagerwey, een fabrikant uit Gelderland. Voor onze zonnepark-campagne maakten we gebruik van Nijmeegse fotografen, drukkers en ontwerpers.

Het zonnepark bouwen we met lokale installateurs. Eind 2020 tekende Wiek-II een bouwcontract met het Wijchense installatiebedrijf 100% Zonnig voor het leveren en plaatsen van de zonnepanelen. Voor het aansluiten van de stroomkabels is het Nijmeegse bedrijf Batenburg techniek (voorheen Schekman) aangetrokken. Zo draagt het zonnepark rechtstreeks bij aan de werkgelegenheid in de regio.