Nieuws

Zonnepark de Grift

Feestelijke opening Zonnepark de Grift 

Zondagmiddag 22 mei vindt in Nijmegen-Noord de feestelijke opening plaats van Zonnepark de Grift. Je bent vanaf 13.00uur welkom. Het nieuwe zonnepark is na Windpark Nijmegen-Betuwe

bouw

Zonnepark de Grift in testfase

Eind 2021 werd de bouw van Zonnepark de Grift afgerond. In januari kon het testen van het eerste Nijmeegse burgerzonnepark beginnen. Zonneparkdirecteur Pim de Ridder doet verslag.

bouw

Voltooiing bouw Zonnepark de Grift

Vlak voor de kerst werd de bouw van Zonnepark de Grift voltooid. Een mooie mijlpaal voor iedereen die aan het zonnepark heeft meegewerkt. De bouwplaats

bouw

Laatste panelen gelegd

Deze week worden de laatste panelen van Zonnepark de Grift op hun plek gelegd. De bouw nadert de eindfase. Naar verwachting kan het testen van het zonnepark in december van start.

bouw

Primeur: één kabel voor wind en zon

De stroomkabels van Zonnepark de Grift worden binnenkort aangesloten. De stroom van het zonnepark gaat via het windpark naar het openbare net. Dat is nog niet zo vaak gedaan. Zonneparkdirecteur Pim de Riddert vertelt er meer over.

bouw

Bouw Zonnepark de Grift op stoom

Deze zomer werd in Nijmegen-Noord hard gewerkt aan de bouw van Zonnepark de Grift. ‘We zijn aardig opgeschoten’, zegt Jeroen van Heijningen, projectleider bij hoofdaannemer 100% Zonnig.

Participatie

Grote belangstelling voor Zonaandelen Zonnepark de Grift

Het aantal inschrijvingen voor Zonnepark de Grift overstijgt alle verwachtingen. Eind juni sloot Energiecoöperatie WPN de inschrijving voor Zonaandelen van het burgerzonnepark langs de A15.

bouw

Uit de bouwkeet: Gras in duurzaam beton

Zonnepark de Grift wil meer dan alleen duurzame energie opwekken. Ook de bouwmaterialen moeten als het even kan duurzaam zijn. Daarom is de betonnen fundering van de zonnepanelen ‘biobased’