CW_20211105_CW_20211105__MG_3859

Grote belangstelling voor Zonaandelen Zonnepark de Grift

Het aantal inschrijvingen voor Zonnepark de Grift overstijgt alle verwachtingen. Eind juni sloot Energiecoöperatie WPN de inschrijving voor Zonaandelen van het burgerzonnepark langs de A15. Zo’n 650 bestaande én nieuwe leden schreven in voor in totaal ruim 20.000 Zonaandelen, oftewel meer dan € 1.000.000! Een geweldig resultaat. Dit laat een grote betrokkenheid van bewoners uit de regio zien.

Bijna het dubbele opgehaald

Energiecoöperatie WPN kan voor het zonnepark in ieder geval 10.200 zonaandelen uitgeven. Dat is wat vooraf is afgesproken. Voorzitter Leidy van der Aalst: “We zijn overweldigd door dit resultaat. Van tevoren bedenk je dat het fantastisch zou zijn om ons streefbedrag van € 510.000 te bereiken, maar we halen nu bijna het dubbele op. Daar zijn we supertrots op. We gaan dan ook onderzoeken of we naast de 10.200 aandelen die nu beschikbaar zijn, dit najaar nog meer aandelen kunnen uitgeven.”

Zonaandelen voor zoveel mogelijk inwoners

Eén van de doelen van de coöperatie is om het draagvlak voor lokale duurzame energie te vergroten. Daarom wil WPN aan zoveel mogelijk inwoners Zonaandelen uitgeven. De aandelen worden verdeeld onder alle inschrijvers, zodat iedereen in elk geval een deel van de aandelen krijgt waarvoor hij of zij heeft ingeschreven.

 Zonnepark de Grift

Zonnepark de Grift is na Windpark Nijmegen-Betuwe het tweede grote energieproject van  Energiecoöperatie WPN. Het zonnepark komt te liggen onder de windmolens en wordt, net als het windpark, eigendom van de coöperatie. Het park gaat met ruim 11.000 zonnepanelen energie opwekken voor 1475 huishoudens. Naar verwachting gaat het zonnepark begin volgend jaar in bedrijf.

Deel dit bericht