start bouw zonnepark

Bouw Zonnepark de Grift begonnen

Mooie berichten in het nieuwe jaar, want al direct na de jaarwisseling is de bouw van Zonnepark de Grift van start gegaan. De komende maanden is het op de bouwplek, onder de meest oostelijke molen van ons windpark, een komen en gaan van zwaar verkeer, opzichters en bouwlui. Voor de bouw hebben projectvoorbereider Wiek-II en Energiecoöperatie WPN lokale bouwers gecontracteerd. Dat is in Nederland nog niet vaak gebeurd, dus daar zijn we best trots op. Het Wijchense installatiebedrijf 100% Zonnig gaat de ruim 11.000 zonnepanelen leveren en plaatsen. Voor het aansluiten van de stroomkabels is het Nijmeegse bedrijf Batenburg aangetrokken.

Video: De bouwlocatie oogt nu nog maagdelijk, van boven

Planning

De bouw start met de aanleg van de fundatie, die wordt gemaakt van biobased betonplaten. De stap daarna is de onderconstructie voor de panelen. In april is het dan tijd om de langverwachte zonnepanelen te plaatsen. Volgens de planning zijn de panelen in juni klaar om hun werk te gaan doen. Hoe mooi zou het zijn als het op de langste dag van het jaar zover is. Wij kijken er alvast naar uit!

‘Uit de bouwkeet’

Onze rubriek ‘Uit de Bouwkeet’ blazen we nieuw leven in. Misschien ken je hem nog uit de bouwperiode van het windpark. In de rubriek volgen we het wel en wee van de bouwers. Wie werken er mee aan de bouw van Zonnepark de Grift en waarom? Wat komen ze tegen in de praktijk van alledag? Ad Verbaas van Encon, technisch adviseur tijdens de bouw, bijt het spits af.

Participatievoorstel

Energiecoöperatie WPN wil het zonnepark na realisatie overnemen. (Bestuurs)leden van de coöperatie werken op dit moment nog een voorstel aan de leden uit om het vermogen dat hiervoor nodig is bij elkaar te brengen. In de volgende ALV (datum volgt) wordt dit participatievoorstel ter goedkeuring aan de leden voorgelegd. Daarna kunnen leden en donateurs die willen meedoen zich inschrijven.

Mijlpalen

Hieronder zie je de mijlpalen die de komende tijd op het programma staan. Natuurlijk brengen we de vorderingen van de bouw voor je in beeld via de nieuwsbrief en social media.

 

Meedoen?

Meedoen met Zonnepark de Grift? Meld je aan als donateur van Energiecoöperatie WPN. Samen maken we onze stad duurzaam!

Deel dit bericht