vrijwilliger zon delen

Startschot campagne: Iedereen een stukje zon

WindpowerNijmegen gaf donderdag 13 juni jl tijdens de algemene ledenvergadering het startschot voor de wervingscampagne voor Zonnepark de Grift. Dit nieuwe zonnepark met 17.000 panelen, is het tweede grote project van de coöperatie. In 2016 realiseerden wij al Windpark Nijmegen-Betuwe, waarvan ruim 1000 inwoners samen eigenaar zijn. Ook Zonnepark de Grift komt in handen van burgers. De bouw van het zonnepark, onder de windmolens, staat gepland voor 2020 en moet energie gaan leveren voor 1245 huishoudens.

Iedereen een stukje zon. En daarmee duurzame energie opwekken. Want iedereen uit Nijmegen en omgeving kan mee-investeren in Zonnepark de Grift en zo bijdragen aan een duurzame stad. Onder het motto ‘De zon. Jouw energie’, maakt Coöperatie WindpowerNijmegen deze zomer zoveel mogelijk mensen in de regio Nijmegen enthousiast om mee te doen. Zo zal de speciale campagne-ijsfiets op zonne-energie de komende tijd regelmatig in de stad en bij evenementen te zien zijn.

Duurzame, eigen energie

Met Zonnepark de Grift nemen inwoners het heft in eigen hand om energieverbruik in de regio Nijmegen verder te verduurzamen. Net als het windpark wordt het zonnepark eigendom van burgers. Als mede-eigenaar beslissen deelnemers mee over de opbrengst van het zonnepark en over toekomstige lokale energieprojecten van WindpowerNijmegen. Om het benodigde eigen vermogen bij elkaar te krijgen geeft de coöperatie participaties van 50 euro per stuk uit. Iedereen die zich vóór 20 september als donateur aanmeldt, kan dit najaar inschrijven voor aandelen in het zonnepark.

Energielandschap de Grift

Coöperatie WindpowerNijmegen bouwt met het zonnepark verder aan een innovatief energielandschap aan de Griftdijk. Als het waait, zorgen de windmolens voor elektriciteit. Schijnt de zon, dan komt de energie van het zonnepark. De door de windmolens en zonnepanelen opgewekte stroom gaat straks via één kabel naar het elektriciteitsnet. Met de aanleg van het windpark is hiermee al rekening gehouden. De kabel wordt zo optimaal gebruikt, want energie uit zon en wind vullen elkaar aan. Ook verkent WindpowerNijmegen samen met ontwikkelstichting Wiek-II de kansen om in het nieuwe energielandschap duurzame energie op te slaan.

‘Met het zonnepark De Grift willen we een breed gedragen energietransitie versnellen. Want de urgentie hiervoor stijgt met de minuut, zegt Yvonne Keijzers, bestuurslid van de coöperatie WindpowerNijmegen.

Doe mee

Deel mee in de zon. Schrijf je nu in als donateur, dan kun je straks als eerste inschrijven voor zonaandelen in Zonnepark de Grift.

Deel dit bericht