zpg-headerPage-festival-desktop

Groen licht voor bouw Zonnepark de Grift

Goed nieuws voor ons zonnepark: we mogen bouwen. De Raad van State verklaart het hoger beroep tegen de komst van Zonnepark de Grift ongegrond. Met deze uitspraak is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden. De weg voor de bouw is daarmee nu echt vrij.

Wiek-II, dat het project voorbereidt, start zo snel mogelijk met de bouw van het zonnepark. Naar verwachting gaat de schop in oktober dit jaar in de grond. De bedoeling is dat het zonnepark in 2021 klaar is en wordt overgedragen aan Energiecoöperatie WPN.  Om eigenaar van het zonnepark te worden moet de energiecoöperatie ongeveer € 1 miljoen ophalen bij haar leden. Dat geld is nu nog niet beschikbaar; daarom wordt gebruik gemaakt van een overbruggingsfinanciering.

Nijmeegse Zonaandelen

Leden en donateurs van Energiecoöperatie WPN kunnen naar verwachting vanaf 11 december 2020 inschrijven voor Nijmeegse Zonaandelen. Als genoeg eigen vermogen wordt opgehaald neemt de Energiecoöperatie WPN in de lente van 2021 het eigendom van het zonnepark over van Wiek-II, dat eerder ook het windpark Nijmegen-Betuwe ontwikkelde. Meer informatie over de inschrijving vind je hier. De precieze voorwaarden voor deelname komen in het najaar aan de orde in een volgende Algemene Ledenvergadering van de Energiecoöperatie WPN.

Dinsdag 7 juli 2020 hoorden leden van Energiecoöperatie WPN in een online vergadering het laatste nieuws over het zonnepark. Op de website van de energiecoöperatie vind je een terugblik met meer informatie over de planning en gemaakte afspraken.

Energiehub

Het zonnepark is een nieuwe stap in de ontwikkeling van een energiehub op De Grift: een innovatief plan met energieopslag en andere slimmigheden, die het mogelijk maken om de energie van het wind- en zonnepark nog efficiënter te benutten. In de online uitzendingen van Studio de Grift (een initiatief van Burgers Geven Energie in samenwerking met Energiecoöperatie WPN) is hier uitgebreid aandacht aan besteed. De uitzendingen kun je hier terug kijken.

Uitspraak rechter

Het hoger beroep tegen Zonnepark de Grift, dat werd ingediend door een buurtbewoner, draaide om de grond waarop het zonnepark is gepland. Lees de uitspraak van de Raad van State.

Interesse in Nijmeegse Zonaandelen? Wordt donateur van Energiecoöperatie WPN. 

Deel dit bericht