Yvonne2

Maak kennis met bestuurslid Yvonne Keijzers

Yvonne Keijzers is tijdens de ALV op 13 juni geïnstalleerd als bestuurslid van WindpowerNijmegen. Haar kennis van communicatie, PR en burgerparticipatie zet ze graag in. 'Ik wil graag nog meer mensen in en om Nijmegen meekrijgen in een snelle transitie naar duurzame energie.' Maak kennis met Yvonne.

Waarvan zouden we je kunnen kennen?

Ik heb lang gewerkt als hoofdredacteur voor diverse bladen, zoals ICT&health, over innovatie in de gezondheidszorg. Mensen in Nijmegen kunnen mij ook kennen van de Green Capital Challenges Circulaire Economie en Zorg en Bewegen, of van Operatie Steenbreek of communicatie Nijmegen European Green Capital. Twee jaar geleden heb ik het initiatief genomen voor Future Builders Network in Nijmegen.

Sinds twee jaar ben ik ook lid van de Raad van Toezicht van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid. Een pracht organisatie. Die bestuurservaring zet ik ook graag in voor WindpowerNijmegen.

Waarom WindpowerNijmegen?

Ik heb WindpowerNijmegen vanaf de start gevolgd als één van de mooiste projecten van de regio Nijmegen. Oud-bestuurslid Bart de Bruin vroeg mij vorig jaar voor het bestuur. Vanaf januari heb ik een aantal keren meegedraaid met het bestuur, om te kijken of het van beide zijden klikte. Dat was gelukkig het geval. Ik vind het een eer om dit te doen.

Hoe zie je jouw rol binnen het bestuur?

Ik wil vooral mijn kennis van communicatie, PR en burgerparticipatie meenemen in het bestuur van WindpowerNijmegen. Ik denk dat het verhaal van de noodzaak van een gezamenlijke transitie naar duurzame energie daarbij voorop moeten zetten. Daarnaast ben ik door mijn tijdschriftachtergrond, ook altijd bezig geweest met innovatie en vernieuwing, zowel technisch als sociaal. Die achtergrond en kennis neem ik ook graag mee.

Waarvoor wil je je inzetten in je bestuursperiode?

Ik ben al jarenlang bezig met de urgentie van klimaatverandering en duurzaamheid. Die urgentie wordt alleen maar groter. En dus ook de urgentie van een snelle transitie naar duurzame energie. Ik wil graag nog meer mensen in regio Nijmegen meekrijgen in deze transitie. Vaak voelen mensen zich machteloos als ze horen welke consequenties klimaatverandering heeft. Door mee te doen met bijvoorbeeld het Zonnepark De Grift, geef je mensen iets in handen om in actie te komen. Ik heb bij Operatie Steenbreek gemerkt hoe belangrijk dat is.

Wat heb je met Nijmegen?

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen en zie de stad steeds leuker worden. Ik woon al jaren in Nijmegen-West, een wijk die enorm snel van karakter verandert. We wonen vlakbij de Spiegelwaal, met de stadsstranden, echt een aanwinst voor de stad.

Yvonne is getrouwd en heeft twee uitwonende kinderen. Ze houdt van dansvoorstellingen, lezen, wandelen en lekker eten.

 

Deel dit bericht