Datum

26 mei 2019
Expired!

Tijd

13:00 - 17:00

Kosten

deelname gratis

Rondje Noord

Ontdek de mooiste, groene plekjes van Nijmegen Noord zondagmiddag 26 mei, bij de vierde editie van Rondje Noord. Ook bij Windpark Nijmegen-Betuwe is van alles te beleven rond het thema zon en wind.

Rondje Noord neemt je mee langs de groene plekken van Nijmegen Noord. Pak de fiets en laat je onderweg verrassen. Slenter door moestuin of kas. Kijk mee met de imker. Volg een speurtocht door boomgaard en ontdek de groene energie van Nijmegen-Noord. Met Rondje Noord beleven jong en oud de sfeer van Nijmegen-Noord, onder het genot van een fris sapje of hapje van eigen erf.
Rondje Noord is een initiatief van platform ‘Geef Noord De Ruimte’. Op zondagmiddag 26 mei zetten de deelnemers de deuren open en is iedereen van harte welkom tussen 12.00-17.00 uur.

Programma

Ook rondom de vier molens van Windpark Nijmegen-Betuwe is dit jaar weer van alles te beleven voor jong en oud. Onze windgidsen leiden bezoekers rond over het park. Je kunt virtueel een molen beklimmen en genieten van het uitzicht over Nijmegen. Je moet dan wel eerst de molen repareren.

Verder maak je kennis met het plan om op deze plek Zonnepark de Grift te bouwen. Je hoort hoe je mede-eigenaar kunt worden van dit park, dat met zo’n 17.000 zonnepanelen energie gaat opwekken voor ruim 1.200 huishoudens.

Primeur

Speciaal voor de deelnemers aan Rondje Noord hebben we een nieuwe game, die je spelenderwijs kennis laat maken met zonne-energie. Speel het spel en verdien een ijsje. Gratis af te halen bij onze ijskar op zonne-energie.

Start rondleidingen windpark 13.30, 14.30, 15.30 uur
VR en game doorlopend

Aanmelden niet nodig. Deelname gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *