zonnepanelen

Hoger beroep tegen Zonnepark de Grift

Deze week werd bekend dat de buurtbewoner die bezwaar maakt tegen de komst van Zonnepark de Grift in hoger beroep gaat. De beroepsprocedure gaat hierdoor langer duren.

Deze week werd bekend dat de buurtbewoner die bezwaar maakt tegen de komst van Zonnepark de Grift in hoger beroep gaat. De beroepsprocedure gaat hierdoor langer duren. Een teleurstelling voor WindpowerNijmegen, want het project loopt nu opnieuw vertraging op.

De beroepszaak gaat over de bouwvergunning voor het zonnepark die door gemeente Nijmegen is verstrekt. In december verklaarde de rechter het bezwaar van de buurtbewoner ongegrond. Met het hoger beroep toetst de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, of dit besluit rechtmatig is. Het is nog niet bekend wanneer de Raad van State uitspraak doet.

Niet onverwacht
‘Dit bericht komt niet onverwacht, maar jammer is het wel’, zegt projectvoorbereider Pim de Ridder van Wiek-II. ‘We hadden de procedure graag willen afronden en met de bouw van het zonnepark willen starten. Daarvoor hebben we nu helaas geen groen licht. Onze ervaring is dat het lang duurt voor de Raad van State uitspraak doet. Dat kan zomaar een jaar in beslag nemen. Zo lang willen we eigenlijk niet wachten. We gaan dan ook uitzoeken of er mogelijkheden zijn om de uitspraak te bespoedigen.’

Pachtovereenkomst
De zaak draait om de grond waarop het zonnepark is gepland. De bezwaarmaker pacht een deel van deze grond, waarvan gemeente Nijmegen eigenaar is. De gemeente Nijmegen heeft de pachtovereenkomst opgezegd om ruimte te maken voor het zonnepark. Het is niet de eerste keer dat deze buurtbewoner en Wiek-II elkaar bij de Raad van State treffen. Dit gebeurde vijf jaar geleden ook al. Destijds ging het om het bestemmingsplan van Windpark Nijmegen-Betuwe.

Het bestuur van Coöperatie WindpowerNijmegen gaat met Wiek-II in gesprek over vervolgstappen. We houden je uiteraard op de hoogte.

Deel dit bericht