Infocafe-ZP-Grift-CW007-450x359

Volle bak bij Informatiecafé over zonnepark

Volle bak bij het informatiecafé over Zonnepark de Grift op 18 april. Zo’n 100 belangstellenden lieten zich in de Thiemeloods informeren over de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe project van coöperatie WindpowerNijmegen.

Iedereen in Nijmegen en omgeving kan binnenkort mee-investeren in het zonnepark. Als zij samen voldoende eigen vermogen bij elkaar brengen wordt Zonnepark de Grift, net als Windpark Nijmegen-Betuwe, eigendom van inwoners van Nijmegen en omgeving.

Ledenpeiling

‘We zijn blij met de goede opkomst vanavond’, zegt bestuurslid Jos Hoebink. Onder de huidige leden van WindpowerNijmegen werd onlangs de interesse voor deelname aan het zonnepark gepeild. ‘Een aanzienlijk deel gaf aan belangstelling te hebben om mee te investeren in Zonnepark de Grift. Deze positieve geluiden stemmen zeker hoopvol.’

Stappen vooruit

WindpowerNijmegen ontwikkelt het zonnepark in nauwe samenwerking met ontwikkelstichting Wiek-II. Pim de Ridder, secretaris van Wiek-II, meldt dat er flinke stappen vooruit zijn gezet. ‘De grondovereenkomst met grondeigenaar gemeente Nijmegen is getekend. De bouwvergunning is verstrekt, al is deze op dit moment nog herroepelijk. Tot 13 mei kan mogelijk nog beroep worden aangetekend bij de rechter. De aanvraag voor de SDE+-subsidie loopt. Hierover krijgen we in september uitsluitsel. De komende tijd gaan we op zoek naar een aannemer voor de bouw en een bank voor de financiering. We zijn dus goed onderweg, maar zoals in elk project zijn er nog een paar hobbels te nemen.’

Campagne

WindpowerNijmegen start in mei met een campagne om deelnemers te werven voor Zonnepark de Grift. De coöperatie wil nieuwe leden werven om het zonnepark samen met zoveel mogelijk inwoners te realiseren. In de komende maanden bereiden het coöperatiebestuur en de werkgroep Zonnepark de Grift samen met stichting Wiek-II het project verder voor.

Interesse om mee te doen? Word dan nu lid of donateur van coöperatie WindpowerNijmegen. Je kunt dan straks als eerste inschrijven voor ZonDelen. Kijk hier voor de voorwaarden en om je aan te melden.

Deel dit bericht