zonnecentrale

Voorbereidingen zonnepark in volle gang

De projectvoorbereiding voor Zonnepark de Grift is in volle gang. Lees het laatste nieuws over de bouwvergunning en de subsidie-aanvraag.

Begin april verleende Gemeente Nijmegen een definitieve vergunning voor de bouw van Zonnepark de Grift. Dit besluit was nog wel herroepelijk bij de rechtbank. Tegen dit besluit is deze week bij de rechtbank beroep aangetekend. De rechtbank gaat dit beroep de komende tijd beoordelen. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

SDE+-subsidie

Over de aanvraag van SDE+ (de subsidie voor de productie van duurzame energie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), is positief nieuws te melden. Met de kersverse vergunning op zak, konden we de aanvraag nog net op 4 april, de laatste dag van de voorjaarsronde, indienen. RVO meldde eind april dat er nog ruimte is in het budget. Dat betekent dat onze aanvraag meedoet in de voorjaarsronde en binnenkort wordt behandeld. Hiermee lijken we vertraging in de bouw van het zonnepark te kunnen voorkomen. In september of oktober verwachten we uitsluitsel over de toekenning van de subsidie. De bouw van Zonnepark de Grift is gepland in de eerste helft van 2020.

Deel dit bericht