Datum

30 - 31 aug 2019
Expired!

Tijd

11:00 - 20:00

Kosten

deelname gratis

WindpowerNijmegen op Democratiefestival

Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus is het eerste landelijke Democratiefestival. Waar anders dan in Nijmegen, de groene hoofdstad van Europa. Op eiland Veur Lent kun je luisteren, debatteren, dansen, praten, leren en lachen. Ook wij doen mee.

Fietsexcursie

Op beide dagen is er een fietsexcursie naar Windpark Nijmegen-Betuwe, de plek waar straks ook het Zonnepark de Grift komt. Je kunt onze windmolens van binnen en buiten bekijken. Leden van coöperatie WindpowerNijmegen vertellen hoe het windpark tot stand is gekomen en vertellen over het zonnepark dat we hier willen realiseren. De excursies zijn vrijdag 30 augustus van 15.30-17.00 uur en zaterdag 31 augustus (11.30-13.00 uur). Meld je hier aan.

Op zaterdag 31 augustus vind je ons in de Gelderlandtent. Pim de Ridder van stichting Wiek-II (dat ons zonnepark ontwikkelt) gaat in debat over hoe je burgers inspraak geeft in de energietransitie. Ook kun je deze dag in VR een van onze windmolens beklimmen, een zonnepark-game spelen en leden van onze coöperatie WindpowerNijmegen het hemd van het lijf vragen.

Vier de democratie

Op het Democratiefestival vieren en ervaren we de democratie. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en het zoeken naar verschillen lijkt het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst. Op dit festival brengen we mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten.

Initiatiefnemers

Deze eerste editie van het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Provincie Gelderland is medeorganisator van het Democratiefestival. Verder leveren vele maatschappelijke organisaties en bedrijven een bijdrage aan het programma en de organisatie van het festival.

Praktische info

Meer informatie en aanmelden (verplicht): Democratiefestival.nu
Deelname gratis