Datum

30 mrt 2021
Expired!

Tijd

20:00 - 21:15

Uitzending Studio de Grift

Dit voorjaar kun je weer meedoen aan Studio de Grift. In de uitzendingen, vanaf windpark Nijmegen-Betuwe, hoor je het laatste nieuws over de energietransitie in en om Nijmegen. De eerste uitzending, op dinsdagavond 30 maart, staat in het teken van het energielandschap De Grift in Nijmegen-Noord.

Op het programma staat onder meer Zonnepark de Grift, dat nu wordt gebouwd. Het zonnepark is een belangrijk onderdeel van Energielandschap De Grift. Inwoners van Nijmegen en omgeving kunnen mede-eigenaar worden van de zonnepanelen via de Energiecoöperatie WPN, die eerder in samenwerking met Wiek-II het windpark bouwde op deze plek. Bestuurslid Bert Lagerweij van WPN vertelt hoe inwoners kunnen meedoen.

Om deel te nemen klik je dinsdag 30 maart enkele minuten voor 20.00 uur op deze link: DEELNEMEN

Geld voor de buurt

Verder aandacht voor de wijk De Grote Boel, waar bewoners hun wijk vergroenen met geld uit de windmolens. Odilia Kortsmit vertelt over het omgevingsfonds Windpark Nijmegen-Betuwe dat elke twee jaar geld uitkeert aan initiatieven van buurtbewoners. Dit jaar ontvangen negen buurtprojecten een bijdrage.

Naast de windmolens en zonnepanelen gebeurt nog meer op De Grift. Falco Pieters (Wiek-II) vertelt hoe het staat met de energiehub (met onder andere energie-opslag) en het plan voor een eigen energiebedrijf van en voor inwoners van het Rijk van Nijmegen. Wethouder Noël Vergunst is in de studio om de toekomstplannen van gemeente Nijmegen voor het terrein in Nijmegen-Noord toe te lichten. De gemeente Nijmegen wil een logistieke hotspot maken van het gebied. Wiek-II heeft andere ideeën, waar de buurt – burgers en bedrijven – van meeprofiteren. Wat zijn de gemeentelijke plannen en wat is de speelruimte om van De Grift een mooie plek te maken, waar iedereen uit de buurt baat bij heeft?

Kijk en praat mee vanuit je huiskamer. Schakel dinsdagavond 30 maart om 20.00 uur in op Studio de Grift, een initiatief van Burgers Geven Energie.

Meld je aan

Oeps! We konden je formulier niet vinden.