Datum

06 okt 2019
Expired!

Tijd

13:00 - 17:00

Open dag Energielandschap de Grift

Hoe werkt een windmolen? Hoe ziet zo’n ding er van binnen eigenlijk uit? En, wat zie je als je helemaal bovenop de windmolen staat? Ontdek het lekker zelf bij Windpark Nijmegen-Betuwe tijdens het Weekend van de Wetenschap. Op zondag 6 oktober openen we de poorten aan De Grift; de plek waar ook ons zonnepark komt.

Windmolens

Op deze dag kun je onze windmolens van alle kanten bekijken. Een windgids neemt je mee in een rondleiding over het park. Sinds eind 2016 staan hier vier windmolens. Samen wekken ze duurzame energie op voor ruim 7.000 huishoudens. Ook kun je een kijkje nemen in een van de windturbines. Wie durft, mag virtueel een molen beklimmen. Het uitzicht op 100 meter hoogte is duizelingwekkend en net écht.

Zonnepanelen

In ons bezoekerscentrum kun je terecht voor informatie over Zonnepark de Grift, dat naar verwachting in 2020 wordt gebouwd. Het zonnepark met 13.500-17.000 panelen gaat energie opwekken voor nog eens 1.250 huishoudens. Zonnepark de Grift is het allereerste zonnepark in Nijmegen, dat in handen komt van burgers. Ook jij kunt meedoen. Hoe? Ontdek het tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Praktische info

Waar: Windpark Nijmegen-Betuwe / Energielandschap de Grift, Griftdijk 244 Nijmegen
Wanneer: Zondag 6 oktober 2019, 13-17 uur
Deelname gratis

Kijk voor meer leuke en interessante activiteiten op de website van Weekend van de Wetenschap

Europa om de hoek

Er zijn in Nederland veel verschillende projecten die net als het Windpark Nijmegen Betuwe deels worden gefinancierd met Europees geld. Tijdens het weekend van de wetenschap op 5 en 6 oktober a.s. kan iedereen in heel Nederland bij een aantal van deze projecten een kijkje nemen en zelf zien waaraan het Europese geld wordt besteed. En wát dat oplevert. Meer weten? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl