Wat is een Zonaandeel?

De inschrijving voor Zonaandelen is gesloten

Om eigen vermogen bij elkaar te krijgen voor inleg in Zonnepark de Grift BV geeft Energiecoöperatie WPN in totaal 10.200 Zonaandelen uit. Een Zonaandeel kost 50 euro. Met dit bedrag werk je dus al mee aan het opwekken van meer duurzame energie in jouw omgeving. Inschrijven kan voor minimaal 1 en maximaal 200 Zonaandelen.

Met een Zonaandeel deel je via Energiecoöperatie WPN in de opbrengst van Zonnepark de Grift. Omdat het niet om een lening gaat krijg je je inleg niet terug en ontvang je geen rente. Wel heb je recht op uitkering van een deel van de inkomsten die Energiecoöperatie WPN uit Zonnepark de Grift ontvangt.   

Zonaandelen zijn aandelen in het eigen vermogen van Energiecoöperatie WPN met een bijzonder uitkeringsrecht. Per Zonaandeel heb je recht op doorbetaling van maximaal 85 euro van de uitkering die de coöperatie uit het zonnepark ontvangt. Met de inleg van 50 euro verdien je volgens de prognose dus in totaal zo’n 35 euro per Zonaandeel. De opbrengst die WPN ontvangt boven de 85 euro per Zonaandeel is bestemd voor het Fonds Duurzame Energie Nijmegen. Vanuit dit fonds wil de coöperatie nieuwe energieprojecten in Nijmegen en omgeving starten. Als Zonaandeelhouder ben je lid van de coöperatie en kun je meebeslissen over nieuwe projecten.